Терористичка група „Џемат Албан“ поново напала на позиције сиријске војске (ВИДЕО)

Џемат Албан

Терористичка формација  „Џемат Албан“ извршила је напад на једну утврђену тачку сиријске армије. Они су на овај пункт напали тако што су неопажено привукли бестрзајни топ совјетске производње СПГ-9 „Копље“, који по свему судећи представља њихово омиљено оружје.

Албански екстремисти који делују у оквиру формације „Џемат Албан“ напали су не један пункт под контролом сиријске армије. Они су на овај пункт напали тако што су неопажено привукли бестрзајни топ совјетске производње СПГ-9 „Копље“. Претпоставља се да је том приликом сиријска војска претрпела извесне губитке.

У овом тренутку “Копље” се често може приметити у репортажама с Блиског истока. У Сирији СПГ-9 активно користе, како регуларна војска, тако и терористиче формације. Широко је присутан и у Ираку, а за време осмогодишњег рата против Ирана користио се за борбу против непријатељских тенкова и пешадије.

На видео снимку је видљиво да група сиријских бораца под кишом метака извлачи једног погођеног борца, који не даје знаке живота. На овај напад је одговорила сиријска армија а претпоставља се да и међу терористима има губитака.

 

Ова терористичка група делује у саставу џихадистичке ултра-радикалне оружане групе „Хајат Тахрир Аш-Шам“, која на позиције регуларне војске напада у садејству са групом Хурас Ад-Дин ( тачније Ал-Каида 2.0 у Сирији).

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса https://t.me/bograta

Претпоставка је да ова група у свом саставу има око 120 етничких албанаца+ још пар десетина албанских терориста који су раштркани у неколико екстремистичких организација који делују на простору Сирије.

Диверзант снајпер сирија

У Сирији примећени руски снајперисти са пушкама ДВЛ-10 М1 „Диверзант“ и DXL-3 Longstrike (Возмездие)

Ради се о милитантнима салафијског усмерења.Од наоружања користе широку палету различитих аутоматских пушака и снајпера, где има и оних великог калибра (трофејне пушке AM-50 Sayyad, Steyr SSG 69 итд.). У последње време приметно је ојачавање овог одреда са артиљеријским средствима за ватрену подршку. Претпоставка је да ова група има и сопствени парк возила за транспорт и ватрену подршку у броју од десетак јединица.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *