Пољска специјална група CGDP жели Лукашенкову главу

Пољска CGDP

Према речима одређених ауторитета из делокруга контраобавештајног рада централну улогу у рушењу председника Белорусије Александра Лукашенка има Пољска и њене специјалне службе. По свему судећи организацију и координацију „мајдана“ у Беорусији изводи Централна група за психолошка дејства (Centralna Grupa Dzialan Psychologicznych – CGDP) која је структурно део пољских оружаних снага. Ова група је директно потчињена Команди копнене војске, и улази у састав јединица за специјалне операције.

Главни задаци структуре CGDP су специјална информационо-психолошка дејства на оружане снаге и становништво потенцијалног непријатеља, ради постизања кључних политичких и војних циљева.

Њена структура се састоји од командног центра (штаба), обавештајног центра који је фокусиран на специјални психолошки рат и који координише рад 4 подсектора. Први подсектор прати и анализира све медије који су присутни на територији Пољске, други прати медијску ситуацију у земљама Западне Европе, трећи је концентрисан на земље Источне Европе, и четврти на земље које се налазе у ратном конфликту.

Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса https://t.me/bograta

Под контролом пољске Centralna Grupa Dzialan Psychologicznych (CGDP) се налазе и специјално пропагадно-психолошке групе на социјалној мрежи- телеграм /Nexta и Nexta Life/, а које својом високом активности (24/7) покушавају да створе услове за насилни преврат у суседној Белорусији. 

Под контролом пољске Centralna Grupa Dzialan Psychologicznych (CGDP) се налазе и специјално пропагадно-психолошке групе на социјалној мрежи- телеграм /Nexta и Nexta Life
Под контролом пољске Centralna Grupa Dzialan Psychologicznych (CGDP) се налазе и специјално пропагадно-психолошке групе на социјалној мрежи- телеграм /Nexta и Nexta Life

Поред Пољске у читавој операцији су детектоване и обавештајне службе које се налазе под контролом Кијева и Виљнуса.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *