Конгресмени из САД бесни због тестирања С-400 на ловцима F-16

С-400 Турска

Војнотехничка сарадња између две државе се налази у ћорсокаку. Велико је питање дали ће се и када под оваквим условима реализовати уговор око модернизације флоте турских ловаца F-16, као и дати лиценца за склапање мотора CTS800.На овај начин ова држава жели да изврши снажан притисак на Анкару да одустане од руских противваздухопловних ракетних система С-400 „Тријумф“

Војно техничка сарадња између САД и Турске када су у питању софистицирана средства наоружања и војне технике налазе се у ћорсокаку већ две године, захваљујући блокади од стране америчког конгреса. На овај начин ова држава жели да изврши снажан притисак на Анкару да одустане од руских противваздухопловних ракетних система С-400 „Тријумф“.

Ово је недавно објавио интернет портал defence news. У тексту који је објављен на овом порталу напомиње се да је у овом моменту велико питање да ли ће се реализовати уговор око модернизације флоте турских ловаца F-16, као и давања лиценце за склапање мотора CTS800, који су неопходни турској војној индустрији приликом производње хеликоптера.

Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса https://t.me/bograta

Извор који је дао информације овом америчком порталу, напоменуо  је да је одлука Анкаре да набави руске противваздухопловне системе С-400 „Тријумф“ укључујући и њихово тестирање заједно на ловцима F-16, напросто разбеснела америчке конгресменe.

Ова активност Турске је представљена као потенцијална претња другим државама, које у свом наоружању поседују ловце F-16, укључујући ту и саме Сједињене Америчке Државе. Извор је ове пробе назвао „срачунатим провокацијама“.

Фоке Грчка
Грчки диверзанти и америчке “Фоке” спремају напад на турски брод?

Руски противваздухопловни ракетни систем С-400 „Тријумф“ намењен је за борбу против свих савремених и перспективних средстава ваздушно-космичког оружја. Његов максимални хоризонтални домет је око 400км (ракета 40Н6Е), док по висини делује и до 35км.

Формацијски, у оквиру једног дивизиона се најчешће налазе 2-3 батерије овог система, са укупно 8-12 транспортно-лансирних јединица. Дакле, један дивизион у свом саставу има 48 ракета спремних за моментално дејство. Цео ракетни пук хипотетички може да нападне 96 ваздушних циљева непријатеља, у оперативном борбеном радијусу до 400км.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *