ВИДЕО: погледајте како су гневни демонстранти уништили кордон полиције (АРГЕНТИНА)

Аргентина демонстрације

На видео снимку се види обрачун демонстраната са полицијским кордоном у Буенос Арјесу-Аргентина. Том приликом је употребљена невероватна количина каменица и бетонских блокова који су напросто уништили заштитну опрему полицајаца.По свему судећи већи број полицајаца је претрпео тешке повреде опасне по живот, а претпоставка је да у сукобима оваквог интезитета има и погинулих.

Аргентина, Буенос Арјес – Ову земљу у последње време потресају велики немири праћени великим изливом насиља на улицама.  Гневни грађани протестују против антикорона мера владе коју предводи председник Алеберто Фернандез, што је довело до пада животног стандардна у земљи. Економској кризи се не види крај, а укупна ситуација сваког часа може да крене неконтролисаним смером. У сукобима је повређено на стотине демонстраната и полицајаца, а има и погинулих. 

На видео снимку у наставки тексте се види бруталан обрачун демонстраната са полицијским кордоном у Буенос Арјесу-Аргентина. Том приликом је употребљена рекордна количина каменица и бетонских блокова која је напросто уништила заштитну опрему полицајаца. Већи број полицајаца је претрпео тешке повреде опасне по живот, а сумња се да има и погинулих.

Подсетник


Иначе већ више од месец дана трају протести у више аргентинских градова, против владе председника Алберта Фернандеза.Најмање 25.000 људи марширало је у главном граду Буенос Ајресу.

Грађани протестују због владиног одговора на пандемију корона вируса и због економске кризе у земљи, као и због закона о реформи правосуђа који је предложио Фернандез.Протести су одржани и у другим аргентинским градовима – Кордоби, Мар дел Плати и Росариу. Крајем августа је аргентинско министарство здравља саопштило је да је у тој земљи корона вирусом заражено 299.126 људи, а да је умрло 5.814 особа.

Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса https://t.me/bograta

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *