У Ростовски ваздухопловни пук слетело седам „ганц“ нових „Алигатора“

Ваздухопловни пук Ка-52

У ваздухопловни пук армијске авијације Јужног војног округа, који је базиран у Ростовској области, стигло је седам нових борбено-извиђачких хеликоптера Ка-52 „Алигатор“.  На новим летелицама се у блиском временском периоду очекује почетак планиране бојеве обуке летачког кадра који се налази у саставу Ростовског пука.

Хеликоптери су из круга фабрике транспортовани војно-транспортним авионима Ил-76. Они су том приликом фабрички распаковани да би их по слетању на одредише специјалисти потово комплетирали и предали на употребу ваздухопловном пуку- преноси интернет портал armstrade.org.

Пилоти који ће управљати овим веома софистицираним борбеним летелицама савладали су специјалистички програм у Центру борбене обуке и преквалификацију летачког особља армијске авијације Министарства одбране.

Ка-52 „Алигатор“ је борбено-извиђачки хеликоптер, који је намењен за борбу против тенкова, оклопне и друге борбене технике, непријатељске живе силе, хеликоптера и осталих ваздушних објеката, на предњем крају одбране и тактичкој дубини фронта, у свим временским и климатским условима.

Он је опремљен са савременом авиоником која је спрегнута са респектабилним наоружањем. Погони га снажан мотор са коаксијалном елисом што „Алигатору“ обезбеђује одличне маневарске карактеристике, које укључују извођење сложених летних фигура. Поред тога, Ка-52 је опремљен и системом радио-електронске заштите, апаратуром за смањење топлотне рефлективности, као и средствима активне заштите од лаких преносних система ПВО.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *