Руси кренули у развој „супер-корнета“: поред ликвидације тенкова ће обарати и дронове?

Корнет

Ради се о перспективном ракетном систему који ће наследити сада већ чувени противтенковски ракетни комплекс „Корнет“. Процене су да ће овај систем бити у наоружању ваздушних и земаљских борбених платформи, укључујући и портабл-верзију.

Руски војноиндустријски комплекс је почео са развојем новог противтенковског ракетног система који је у стању да поред тенкова уништава и беспилотне летелице. Ово је рекао производни директор комплекса наоружања државне корпорације Ростеx – Бекан Аздајев.

Сам ракетни комплекс је производ конструкторског рада инжењера из компаније “Конструкторское бюро приборостроения”.

“Треба истаћи да овај систем по свом карактеру није искључиво специјализован за борбу против основних борбених тенкова и друге оклопне технике. Овде се ради о вишенаменском оружју које је способно да осим земаљских циљева уништава и циљеве у ваздуху, као што су на пример беспилотне летелице” – рекао је том приликом производни директор Аздајев.

Напомињемо да се ради о перспективном вишенаменском противтенковском ракетном систему који ће први у свету моћи без икаквих ограничења да уништава минијатурне маневарске циљеве који се одликују слабом рефлексивности у инфрацрвеном спектру.

Да би се ови комплексни захтеви успешно реализовали за перспективни вишенаменски ракетни систем је специјално развијена нова самонавођена двоканална бојева глава која ради у тв/ термовизијском спектру.

>ИЗВОР

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *