Извиђачке јединице добиле преносне земаљске радаре велике аутономије рада

Радар за дронове

Минијатурна радарско-осматрачка станица „Соболятник“ је у стању да на даљинама од 30км открива покретне и непокретне објекте непријатеља, анализира њихове најважније параметре, раздваја живу силу од борбене технике.

Први контигент нових портабл радарско-осматрачких станица „Соболятник“ ушао је у наоружање извиђачких јединица које су размештене на територији Северног Кавказа. Ову информацију је руским новинарима пренела информативна служба јужног војног округа.

“Контигент нових минијатурних радарско-осматрачких станица „Соболятник“ ушао је у наоружање извиђачки јединица 49-те комбиноване армије Јужно војног округа. Како се наводи у саопштењу, извиђачи су кренули са усвајањем ових система на војним полигонима у Ставропољском региону.

У саопштењу се даље наводи и да је око 200 извиђача учествовало у провери нових система који су ушли у њихове јединице. То се конкретно односи на нове радарско-осматрачке станице „Соболятник“ које су недавно ушле у наоружање извиђачких јединица Јужног војног округа.

„Соболятник“ је веома малих димензија и може се ручно преносити. Сам процес припреме и руковања овом радарско-осматрачком станицом је веома једноставно. Она се веома брзо монтира и демонтира у пољским условима.

Комплетан систем је тежак 36 кг. Радарска антена је у стању да открије различите земаљске циљеве, како покретне тако и непокретне,на даљинама и до 30 км. Систем аутоматски анализира захваћене циљеве, тако што посебно раздваја људе (живу силу непријатеља) и његову борбену технику.

Радарско-осматрачки комплекс „Соболятник“ је у стању да једновремено пратити до 20 различитих циљева. Захваљујући примени нове технологије станица је у стању да у непрекидном режиму рада функционише у временском интервалу од 2,000 часова.

>Извор

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *