У Белорусији извршен диверзантски напад: нападнут теретни воз са тенковима Т-72Б (ВИДЕО)

Т-72Б Белорусија

На интернет ресурсима се појавио видео материјал на коме се види извршење овог инцидента. Том приликом је покушано уништење основног борбеног тенка Т-72Б који се налазио на железничкој композицији. Сам догађај се десио у ширем рејону белоруског главног града.

Према доступним подацима нападнута је железничка композиција која је саобраћала на релацији Минск-Орша. На видео материјалу се види како непозната особа прилази тенку Т-72Б и покушава да га запали непознатом запаљивом материјом. Након тога дошло је до пожара.

У Министарству одбране Републике Белорусије су рекли да приликом овог инцидента тенк Т-72Б није претрпео озбиљнија оштећења, те да је већ следећи дан учествовао у војној вежби белоруске армије. Ради се о јединицама 120-те дивизије.

Подсетник: у Белорусији већ 6 месеци трају протести против њеног председника Александра Лукашенка. У првим месецима они си имали и насилни карактер. Власт је одлучно интервенисала и у великој мери сузбила планове демонстраната (насилна промена власти/ револуција). Том приликом је приведено више десетина хиљада људи, док су забележене и 4 жртве сукоба са полицијом.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *