АКТУЕЛНО:Београдска Полицијска бригада спремна за најтеже задатке

Полицијска бригада

🇷🇸 Полицијска бригада МУП-а Републике Србије јуче је угостила министра унутрашњих послова Александра Вулина. Он је обишао њене припаднике где се уверио у њихову обученост, спремност и опремљеност да се ухвате у коштац и са најтежим задацима. Српски министар је припадницима ове јединице рекао да ће Министарство унутрашњих послова чинити све што је у његовој моћи, да сталним опремањем ове јединице олакша посао њених припадника.


Министар је том приликом истакао да му је посебно драго што су припадници Полицијске бригаде коначно добили опрему какву заслужују. Она има функцију да им олакша свакодневни посао. Што се тиче наоружања и опреме Полицијска бригада је добила комплете тактичке опреме са балистичком заштитом, обућу, штитнике за колена и лактове, униформе, као и опрему за спортске садржаје. Домаћин овог скупа је био кмд. Полицијске бригаде Радослав Репац.

Полицијска бригада спада у формацијски највеће јединице у оквиру МУП-а Републике Србије. Она се налази у оквиру Полицијске управе за град Београд. Полицијска бригада се користи првенствено за успостављање нарушеног јавног реда и мира у већем обиму, обезбеђења јавних скупова и свих спортских манифестација, као и за обезбеђење лица и објеката.

Формацијска структура

Полицијска бригада је састављена из 4 батаљона, од којих су 1. и 2. батаљон оперативни (интервентни), док 3. и 4. батаљон служе за подршку и логистику. Она се састоји од:

1. Батаљона Полицијске бригаде кога чине четири интервентне чете. Његови припадници су ангажовани на успостављању нарушеног јавног реда и мира у већем обиму, као и на обезбеђењима јавних скупова и спортских манифестација. 

2. Батаљона Полицијске бригаде који се састоји од две чете ( у плану проширење) , и имају исту намену као и чете 1.-ог батаљона. 

Пољска
Постани члан Телеграм канала Борбени Ефективи

> ЛИНК<

3. Батаљона Полицијске бригаде (специјалистички) који се састоји из четири чете:

  • припадници 1. чете (механизоване), оспособљени су и ангажовани на управљању специјалним и обичним моторним возилима којима располаже ова јединица;
  • припадници 2. чете су водичи службених паса. Њихов задатак је проналажење експлозивних материја и опојних средстава. Они се употребљавају приликом трагања за одбеглим лицима и одбаченим предметима потеклих из кривичних дела (за шта се користе пси трагачи). Такође имају своју функцију и на успостављању нарушеног јавног реда и мира у већем обиму;
  • припадници 3. чете су коњичка полиција, која се ангажује ради успостављања нарушеног јавног реда и мира у већем обиму. Њих можемо видети на обезбеђењима спортских манифестација и јавних скупова. Изводе редовне патролне делатности у оквиру редовних послова МУП-а;
  • припадници 4. чете ангажују се, у сарадњи са водичима службених паса, на проналажењу, уклањању и уништавању експлозивних направа.

4. Батаљона Полицијске бригаде који се састоји из две чете. Његови припадници су ангажовани на обезбеђењима лица и објеката. 

> Процене су да Полицијска бригада у свом саставу има 1200+ људи. 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *