ТАКТИКА: Ирачки специјалци у противтерористичким операцијама користе кашику багера (ВИДЕО)

Тактика Ирак
Приликом операција ирачких специјалних јединица у провинцији Анбар појављују се различите ситуације које захтевају примену креативних решења. Тактика чишћења бројних подземних склоништа и катакомби у којима бораве терористи се изводи и помоћу грађевинских машина.

На видео материјалу видимо употребу багера приликом једне такве акције.Тактика чишћења бројних подземних склоништа и катакомби у којима бораве терористи се неретко изводи и помоћу грађевинских машина. То је некада једини начин да се укопана терористичка ћелија уништи.

Специјалац је ушао у кашику багера за ископ земље, а руковаоц га је спустио на ниво подземног ходника. У овом случају кашика багера је истворемено искориштена и као штит. Ради се о дебелом комаду челика, који је отпоран на стрељачку муницију. У овој акцији убијена су три припадника терористичке организације Исламска држава. Они су блокирани у уској ископини и уништени ручним бомбама и стрељачком ватром.

❗️🇷🇸 Перспективни телеграм канали на српском језику. 
Посетите их кликом на линк и постаните њихов члан:

❌ ЛИНК 1 Ратни извештаји-наоружање
❌ ЛИНК 2 Руски канал на српском језику
❌ ЛИНК 3 21+ !ОПРЕЗ убиства,криминал,није за свакога
❌ ЛИНК 4 астрономија и астрофизика

Иначе, у овој провинцији терористичка мрежа Исламске државе још није уништена. Тачније ту се налазило и њено упориште кроз њену претечу „Уједињене и свети рат“ коју је предводио познати главосеча Абу Мусаб ел Закарви.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *