ПУСТИЊСКИ ПЕСАК МУ НЕ МОЖЕ НИШТА: Далекометни снајпер М-93 “Црна Стрела” на цени у Јемену

На твитеру се појавила фотографија у којем један од бораца дејствује из српског тешког снајпера М-93 “Црна Стрела” (кал. 12,7мм). У питању је оружана група која подржава про-саудијског федмаршала Мансура Хадија у борби против јеменских Хута. Фотографија је начињена приликом операције ове групе против Хуту-милиција које контролишу северо-запад ове државе.

 

Далекометна пушка М93 “Црна Стрела” је конструисана на основама Маусер механизма М98, као доказано прецизног и поузданог система репетирног оружја. Намењена је елиминисању различитих врста циљева на великим даљинама, до 1800 м и у свим климатским и теренским условима.

Тешка цев, израђена методом хладног ковања, изнутра хромирана, обезбеђује високу прецизност на великим даљинама. Уздужни жљебови на спољашњој траси цеви убрзавају хлађење цеви и осигуравају прецизност у оштрим режимима експлоатације.

Поред оптичког нишана, пушка има и преклапајуће механичке нишане, за нишањење на даљинама до 400 м. Гасна кочница значајно смањује (до 62%) трзај оружја, и олакшава гађање.Облога цеви и кундак су израђени од полимера, ојачаног стакленим влакнима. У кундаку су уграђени амортизери, који умањују дејство силе трзања на стрелца.Преклапајуће, подесиво, двоножно постоље може да се прилагоди различитим конфигурацијама терена.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *