НАЧЕЛНИК УКРАЈИНСКОГ ГЕНЕРАЛШТАБА: Наше бродове ракетирали авиони Су-30СМ?

Руска армија употребила један од најмодернијих авиона на свету, против украјинских оклопних чамаца који имају депласман од 50 тона.


Према речима начелника украјинског генералштаба, приликом оружаног инцидента који се десио у Керчком мореузу нису само учествовали руски бродови, него и борбена авијација. Конкретно ради се о ловцима-бомбардерима Су-30СМ, који су се прославили у Сирији.

Они су том приликом употребили две ракете, уверен је генерал Виктор Муженко.

“Данас смо добили информацију да је у нападу на украјинске бродове поред морнарице, употребљена и борбена авијација руске армије. Авиони типа Су-30 (Су-30СМ) су извршили напад тако што су лансирали две ракете”- рекао је украјински начелник Генералштаба. Друге подробности које би мало прецизније објаснили ову информацију, генерал није хтео да даље образлаже.

Подсетник: У недељу 25.новембра у Керченском мореузу се десио инцидент који су изазвали украјински борбени бродови. Они су том приликом повредили територијалне воде Руске Федерације, кршећи све могуће међународне споразуме који прецизно дефинишу ову проблематику.

Наиме, руски бродови обласке страже из састава ФСБ у координацији са једним бродом из Црноморске флоте, заробили су три украјинска брода који су се оглушили на упозорења да напусте руске територијалне воде. Приликом краткотрајног окршаја, рањено је неколико украјинских морнара којима је одмах указана прва помоћ. Њих још 10-15 је заробљено и разоружано. Заплењени бродови су привезани на оближњи док. Људских губитака није било.

 

Author: URAN

1 thought on “НАЧЕЛНИК УКРАЈИНСКОГ ГЕНЕРАЛШТАБА: Наше бродове ракетирали авиони Су-30СМ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *