БИТКА ЗА ФРАНЦУСКУ: Полиција ангажовала 89 хиљада људи и оклопне аутомобиле Panhard

Према различитим изворима који долазе од људи са терена, јутрос су примећена полицијска оклопна возила за разбијање демонстрација како ужурбано крећу пут Париза. Незванично, француска полиција је за предстојећи викенд ангжаловала неколико десетина полицијских бригада чија се јачина процењује на 89,000 људи. Само у Паризу ће бити распоређено око 8,000 људи подржаних са једном четом специјалних оклопних возила.

Такође су примећени и покрети моторизованих јединица француске војске који се крећу ка већим градовима. Различите процене говоре да ће акцију француске полиције обезбедити око 5,000 војника, који ће бити употребљени у случају преке потребе.

Демонстратни који су изнудули од француске владе укидање акциза на гориво, спремили су листу од чак 40 и нешто додатних захтева. Они су најавили “паклен” викенд уколико се њихови захтеви у међувремено не испуне.

Француска полиција почела са масовним акцијама лишавања слободе

У полицијским акцијама широм земље јуче је приведено око 700 средњошколаца који протестују од понедељка. Рад у око 280 школских установа је поремећен, а њих 45 су биле блокиране, рекао је извор из Министарства унутрашњих послова.

Протести гимназијалаца одржани су данас у више места у Француској међу којима су Лил, Па-де-Кале Ремз, Тулуз. Они траже да се одустане од више најављених реформи образовања као што је реформа матуре, и повећање трошкова школарине за странце.

Протести се одржавају паралелно с протестима „Жутих прслука”.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *