НАПАД НА ЈУГ ДНР: Три украјинске бригаде и батаљон “Азов” спремни за офанзиву

Диверзанти

Напад украјинске војске само што није почео. Војска ДНР (Доњецке народне републике) добила је информацију о плановима Украјинаца да 14.децембра покрену муњевиту операцију у рејону Мариупоља.

У складу са обавештајним подацима, Украјинци су за овај напад образовали снажну борбену групу. Према првим проценама, Кијев је успео да прикупи око 12,000 људи. Поред људства биће ангажовано и 50 тенкова, 40 вишецевних бацача ракета, 180 артиљеријских цеви различитог калибра.Главна концентрација непријатељских снага је уочена на линији Новотроицко-Широкино-Равнопољ.

Борбена група  је образована из батаљона 56., 79. и 128. бригаде, и батаљона “Азов”.

Оперативна карта

Напад треба да отпочне у раним јутарњим часовима 14.децембра снажном артиљеријском  припремом. Основни удар ове борбене групације ће бити концентрисан на простор између насељених места Широкино-Гранитно (види карту). Главни вектор напада је усмерен ка насељеном пункту Клинкино.

Циљ нападача је да брзим продором оклопно-механизованих и моторизованих јединица избије на границу са Руском Федерацијом на потезу Коњиково-Халодно. Цела акција треба да се заврши унутар 24 часа.

 

 

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *