СРУШИО СЕ УКРАЈИНСКИ СУ-27: Том приликом погинуо пилот који је управљао летелицом

Како преноси званична Фб страница украјинског Генералштаба, данас се десила тешка авио-несрећа са смртним исходом. Наиме, у Житомирској области се срушио ловачки авиона Су-27 украјинског ратног ваздухопловства. Авион се срушио током извођења редовних летачких активности.

“Данас 15.децембра 2018.године, око 15ч. дошло је до ваздухопловне несреће. Приликом извођења својих редовних летачких активности у Житомирској области се приликом припреме за слетање срушио један Су-27. Пилот је на лицу места погинуо. Накнадном истрагом ће се утврдити узроци и околности који су довели до овог тешког инцидента”- наводи се у саопштењу информативне службе Генералштаба украјинске војске.

Подсећам да се 16.октобра ове године у Виницкој области срушио још један украјински Су-27. Несрећа се десила у рејону града Хмељник за време војне вежбе “Чисто небо” у које су учествовали и НАТО војници. Том приликом у ваздухоплову су се налазили украјински и амерички пилот. И у овом случају пилоти нису успели да се спасу тј. погинули су на лицу места.

Са овим губицима украјинско ратно ваздухопловство тренутно располаже са још 32 ловца Су-27. Захваљујући тешкој економској кризи у држави, техничко одржавање ових апарата се може описати као веома проблематично. Питање је колико је ових авиона уопште оперативно спремно за извршавање борбених задатака.

Поред Су-27 украјинска ловачка авијација располаже са 37 апарата МиГ-29.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *