СЦЕНЕ КАО ИЗ КАБУЛА: Страховита експлозија потресла центар Париза

Бурно јутро је освануло за Парижане који станују у улици Ру де Треви која се налази у центру града, али и шире. Наиме, цео град је потресла страховита експлозија у којој је практично уништена комплетна једна зграда. Разорни ефекат детонације је оштетио и околне зграде, тако да део улице где се догодила експлозија личи на поприште неке велике битке.

У правцу где се експлозија десила упућене су снажне ватрогасне и полицијске јединице. Према првим подацима, велики број људи је повређених и у току је њихово збрињавање. Зграда у којој је дошло до експлозије имала је и стамбене јединице. Постоје оправдане сумње да се добар део њених станара налази затрпан испод рушевина.


Од последица експлозије је за сада (10:21ч по локалном времену) настрадало укупно 20 људи. Од тог броја двоје се налази у критичном стању, и у току је њихова реанимација. Из рушевина је извучено седам људи са тешким повредама, али су ван животне опасности. Повреде лаког и средњег степена је задобило још 11 људи.


За сада нема званичне потврде шта је узорк ове експлозије. Да ли је у питању терористички напад, или хаварија на гасним инсталацијама. Локални медији су дошли до податка да је у питању експлозија гаса, који се десио у пекари која се налазила у приземљу сада већ уништене зграде.


Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *