КИНЕСКИ ПИЛОТИ: Су-35 је најбоља летелица на којој смо летели-он је краљ међу авионима

Су-35

Ловачка ескадрила кинеског ратног ваздухопловства, која је опремљена вишенаменским борбеним авионима 4++ генерације Су-35 се интензивно припрема за учешће на међународним војним вежбама које ће кинеска војска у наредном периоду одржати са својим партнерима. Неколико војних експерата нису могли да сакрију своје чуђење када су чули да Кинези планирају да на овим вежбама учествују са тек купљеним борбеним летелицама које се од недавно налазе у оперативном наоружању, уместо да то одраде са сопственим апаратима Ј-20 „Ченгду“ који су електронски софистициранији од руског аналога, и који спадају у авионе пете генерације.

Како преноси интернет портал Известија, у колоуарима кинеске армије си изразили своју сумњу у компотенетност ових војних експерата. Према њиховим речима, експерти нису у потпуности упознати са свим могућностима руског авиона. Војска је рекла да се Су-35 не може упоређивати са домаћим авионом пете генерације Ј-20, јер се ради о летелицама које имају различиту намену.

На то се надовезао и један од пилота који је члан елитне кинеске ескадриле „Јужни Синкјанг“ која је опремљена авионима Су-35, који је изјавио да је „Су-35 краљ међу авионима четврте генерације“.

Су-35 је дубоко модернизовани супер-маневарбилни вишенаменски ловац 4++ генерације који је конструисан уз помоћ технологије пете генерације. Небеску крстарицу карактерише веома квалитетна авионика која за основу користи комплексни компјутерски информационо-командни систем, нови радар, моторе АЛ-41Ф1С са плазменим системом сагоревања увећане снаге и управљивим векторима потиска. Ови мотори по својим карактеристикама могу да се примене и на ловцима пете генерације, јер обезбеђују надзвучну брзину без допунског сагоревања.

НР Кина је од Русије набавила 24 авиона Су-35 (2 ескадриле) за 2,5 млрд америчких долара. Поред Кине, једну ексадрилу од 12 апарата Су-35 је наручила и Индонезија. Уговор је потписан почетком 2018.године за укупну цену од 1,1 млрд америчких долара.


⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адресаhttps://t.me/bograta

Извор Известиа.ру

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *