РАСКРИНКАНЕ ДИМЕНЗИЈЕ “ОХОТНИКА”:Како је руски заљубљеник у авијацију открио “војну тајну”?

На руским ваздухопловним форумима се појавило неколико постова на којима је један од учесника дискусије покушао да што прецизније утврди димензије “Охотника”. Наиме, ради се о тешкој беспилотној летелици великог долета која ће решавати како ударне, тако и извиђачке задатке.

Основни мерни интрумент, преко којег је овај довитљиви “форумаш” успео да открије димензије “Охотника” јесте логистичка машина за вучу авиона. Она је на оригиналној фотографији која је приказана пре три дана, теглила “загонетну” летелицу. Користећи тачне димензије које су познате за овај тип возила, он је израдио неколико цртежа са мерама, где је руску летелицу упоредио и са димензијама америчког конкурента Х-47В.

С-70 „Охотник“ ће према проценама достизати масу од 20 тона, што је нпр. дупло више од тактичког ловца четврте генерације МиГ-29. Летеће високом подзвучном брзином (до 1,000 км/ч), док ће његов максимални долет износити 3,500км. Летелица ће моћи да се попне на висину од 10,500 метара. Одатле ће високо-прецизним оружјем моћи да уништава непријатељске копнене циљеве и врши операције ваздушног извиђања.

Летелица ће бити направљена по технологији која ће му обезбедити малу радарску рефлективност-видљивост. Основна конструкторска база за израду ове летелице је шема тзв. „летећег крила“.Убојно наоружање ће да носи у унутрашњим борбеним спремницима, слично као код ловаца 5.генерације. Корпус беспилотног апарата ће бити направљен од композитних материјала. Према руским изворима летелица се налази у завршној фази тестирања. У овом моменту се довршава процес интеграције електронских компоненти и њеног коначног калибрисања.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *