РУСКА„МЕШАВИНА“: Приказане фотографије новог ручног ракетног бацача „Смесь“

Министарство одбране Руске Федерације је обелоданило нови тип наоружања, које је предвиђено да се заједно употребљава са борбено-тактичком униформом треће генерације. У зборнику оригиналног назива „Ракетно-техническое и артиллерийско-техническое обеспечение Вооруженных Сил Российской Федерации – 2018“ је објављена и фотографија новог комплекса „Смесь“- преноси интернет портал РГ.

У овом зборнику се говори о појави концептуално нових пешадијских средстава за блиску борбу. Ново наоружање, које се односи на развој нових вишенаменских типова муниције, углавном ће се користити у борби против инжињеријских утврђених тачака непријатеља, незаштићене али и лакооклопљене борбене технике, као и његове живе силе. Сам назив овог ракетног бацача „Смесь“ (срб. „Мешавина“) указује на тенденцију да ће оружје имати вишенаменску функцију.

 

Нови комплекс, који ће постати интегрални део перспективне борбене униформе руског војника се налази у активној фази развоја. Такође се додаје, да ће рад на пројекту новог ракетног бацача „Смесь“ започети на основу борбених искустава примене сличних система у локалним конфлитима који се воде широм света.

За сада нема додатних информација која би могла да открију на ком принципу ради нови руски ракетни бацач „Смесь“. Није искључено да ће ново оружје руске пешадије деловати на идентичним принципима као РПО „Шмељ“, али са далеко напреднијим техничко-тактичким карактеристикама бацача и ефикасности саме муниције на циљу.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *