УДАР НА С-400: Американци своје авионе F-35A наоружавају ракетизираним бомбама домета 560км

Тосочка
Цео пројекат је усмерен за борбу против савремених ракетних система ПВО великог домета које у свом наоружању већ имају војске Русије и НР Кине, са посебним акцентом на системе С-400 „Тријумф“. Ваздухоплова бомба AGM-154 Joint Standoff Weapon (JSOW) ће обезбедити борбеним летелицама да приликом свог дејства не улазе у зону противничке ПВО

7 фебруара 2019.године у Пентагону су објавили информацију да имају намеру да закључе уговор око набавке планирајућих ваздухопловних бомби JSOW-Extended Range или скр. JSOW-ER. Према писању интернет портала The Drive ове бомбе би се нашле у борбеном комплету вишенаменских ловаца пете генерације F-35A, преноси руски интернет портал Взгљад.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Истворемено, овако модификована тактичка једрећа бомба AGM-154 ће моћи да се употребљава и на вишенаменским ловачким авионима четврте генерације F-18. Целокупан пројекат треба да буде реализован до краја 2023.године. Претпоставља се да ће ово наоружање у први мах бити намењено за опремање авиона који се налазе и ваздухопловству ратне морнарице.

На ове бомбе се планира интеграција и турбо-млазног мотора мод. Hamilton-Sundstrand TJ-150, што ће обезбедити удар по објектима који се налазе на 560км даљине. Ово ће према речима америчких експерата, омогућити борбеним летелицама да приликом свог дејства не улазе у зону противничке ПВО.

Даље се наводи да је цео овај пројекат усмерен за борбу против савремених ракетних система ПВО великог домета које у свом наоружању већ имају војске Русије и НР Кине, са посебним акцентом на системе С-400 „Тријумф“.

Raytheon  је у априлу 2018.године објавио информацију да је завршио пројекат модернизације тактичке једреће ваздухопловне бомбе AGM-154 Joint Standoff Weapon (JSOW) који ће омогућити качење оружја у унутрашње спремнике на авиону пете генерације F-35C Joint Strike Fighter.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *