АКТИВИЗАЦИЈА ФРОНТА У ЛНР: Страдало 5 украјинских диверзаната ОЕБС изгубио дрон вредан 400,000 евра

Група украјинских диверзаната улетела у минско поље приликом покушаја да се инфилтрирају на простор Луганске народне републике (ЛНР)

Јуче је група од 12 украјинских диверзаната из састава 8.оСпН (8.пук специјалне намене) покушала да се “забаци” иза леђа бранилаца Војске ЛНР. Наиме, ова група је без обзира на своје технике маскирања, на време откривена, и пуштена да уђе у минско поље.

Том приликом је дошло до активације мине усмереног дејства (МРУД) која је покосила чело групе у којој је било најмање пет војника.

Према изворима ЛНР, остатак групе је некако успео да евакуише три војника који нису давали знакове живота. Двојица преосталих диверзаната су остали да леже на месту експлозије. Њихова тела ни даље нису евакуисана.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Camcopter S-100

Такође, на делу фронта око села Червеноградско је пала вишенаменска беспилотна летелица Camcopter S-100 вредна 400 хиљада евра. Ова летелица је била у саставу мисије ОЕБС-а, где је имала задатак да надгледа поштовање прекида ватре. Прве информације говоре да су летелицу оборили припадници 57. механизоване бригаде која се налази у саставу украјинске армије.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *