РУСКИ ПРЕДСЕДНИК: Ракета „Циркон“ ће летети брзином 9 маха и остварити домет од 1000+км

Руски председник Владимир Путин je у свом обраћању Федералном парламенту покренуо и питање из војно-одбрамбене сфере, тачније стварања нових типова оружја као што је ракета ЗМ-22 „Циркон“

Реч је о хиперзвучној ракети „Циркон“. Он је напоменуо, да је о овој ракети било речи на његовом прошлогодишњем обраћању, где је обећао да ће постепено износити детаље о новим типовима перспективног наоружања које треба да постане основа руске армије.

 „Сазрело је време да вас информишем о још једном веома обећавајућем новитету. Овде ћу нешто тишим тоном рећи шта поседујемо. Дакле, реч је о још једном пројекту који се развија у планираним временским роковима и који ће безусловно бити окончан. Желим овим путем да кажем да се ради о хиперзвучној ракети „Циркон“- рекао је први човек Русије.

Он је напоменуо да ће поморска ракета „Циркон“ летети брзином од 9 маха на даљину већу од 1000 километара. Претпоставља се да ће овим типом ракете ће бити наоружани површински ратни бродови и подморнице, како перспективни, тако и они који се већ налазе у оперативној функцији.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Предсеник Руске Федерације је рекао и о другим успесима војно-индустријског комплекса, као што су:

  • Почетак серијске производње ракетног комплекса „Авангард“
  • Почетак производње ИБР „Сармат“

Према његовим речима, нови типови наоружања попут ласерског компелкса „Пересвет“ и хиперзвучне ракете класе ваздух-земља „Кинжал“ су демонстрирали своју ефективност. Такође, веома динамично се развијају пројекти крстареће ракете неограниченог домета „Буревестник“ и нуклеарног подводног дрона „Посејдон“.

Газета.РУ

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *