СРПСКИ “ВАМПИР” СА ДРИНЕ: Пиштољ из јуначког Братунца привукао велику пажњу на сајму IDEX-2019

Пиштољ назван РС-9 “Вампир” је класична конструкција полуаутоматског оружја са ДА/СА окидањем, модификованом Браунинг бравом, усадником од лаке легуре и оквирима повећаног капацитета. Генерално, реч је о успешној платформи коју је представио “СИГ-Сауер” седамдесетих година прошлог века на својој серији 220 и која се још увек користи широм света.

Иако у Техничком ремонту Братунац истичу да је СИГ непосредни узор, мноштво детаља упућује на “блиско сродство” са “Заставином” серијом ЦЗ-99

Овај напредни модел спада у генерацију пиштоља са максималним учинком. Због својих одличних конструкцијских решења, ергономије, савремених метода израде, наш пиштољ се истиче прецизношћу, тачношћу и функционалношћу. Најзначајнији помак је био дизајн самог пиштоља, који са собом доноси ергономску и ефикасну карактеристику.

Основне техничко-тактичке карактеристике пиштоља РС-9 “Вампир”

Произвођач: Технички Ремонт Братунац
Калибар: 9×19мм ПАРА
Капацитет: 18 метака

Дужина: 190.5 мм
Висина: 138.2 мм (са 150.6 мм)
Дебљина: 39.5 мм

Тежина
Без оквира: 820 гр
Са оквиром : 920 гр
Потпуно напуњен оквир: 1100 гр

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Окидач
Једнострука: 2,2кг
Двострука: 2,5кг

Цев
Дужина: 108 мм
Обртна стопа: 250 мм
Нишанска линија: 161 мм

Према првим информацијама јединачна цена пиштоља РС-9 “Вампир” ће у односу на сам квалитет оружја бити веома конкурентна. Постоје оправдане претпоставке да ће серијска производња “Вампира” бити пуштена средином ове године. Процењена количина неће ићи испод 10,000 комада.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *