СРБИЈА ЈАЧА ЗА ЈОШ ЧЕТИРИ АВИОНА МИГ-29: На примопредаји и српски министар одбране

МиГ-29 Србија Белорусија
Министар одбране Србије Александар Вулин почео је званичну посету Белорусији. Током своје посете он ће разговарати са својим белоруским колегом, генерал-потпуковником Андрејем Равковим. Потом ће присуствовати примопредаји четири авиона МиГ-29 преноси Политика.

Како је саопштило Министарство одбране, Вулина су на аеродрому уз војне почасти, дочекали начелник Управе за МВС, генерал-мајор Олег Воинов, и генерал-мајор Игор Демиденко, први заменик председника ДВИК.

Министар Вулин сутра ће присуствовати примопредаји четири авиона МиГ-29 између Министарства одбране Републике Белорусије и Министарства одбране Републике Србије.

Он ће се током посете састати и с директором Државног војно-индустријског комитета Белорусије Романом Головченком. Поред тога у плану његове посете је и обилазак 558. ваздухопловно ремонтног завода.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

МиГ-29 (НАТО класификација Fulcrum) је совјетски/руски ловачки авион 4 генерације. Његова основна намена су ловачко-пресретачка дејства у циљу успоставе ефективне контроле над ваздушним простором. Оспособљен је за борбу против широког спектра ваздушних циљева, где је захваљујући својим изузетним маневарским способностима веома опасан у блиској ваздушној борби, у свим метео условима – дан/ноћ. За ловачко-пресретачка дејства користи ракете кратког и средњег домета. Такође, модерније варијанте овог авиона су оспособљене и за класичне бомбардерске задатке, где користе високопрецизне ракете и бомбе велике разорне снаге.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *