КИНЕЗИ ПО ПРВИ ПУТ ПРИКАЗАЛИ СВОЈ С-400: Приказане две лансирне јединице 5П85ТЕ2 и радар 96Л6Е

С-400
На видео материјалу је приказан ракетни систем С-400 “Тријумф” који је недавно испоручен из Русије. Ово је по први пут да су Кинези у својим медијима приказали елементе овог система.

На видео материјалу кинеске телевизије CCTV се виде најмање две транспортно-лансирне јединице 5П85ТЕ2, као и моћна радарска станица 96Л6Е за откривање аеординамичких и балистичких циљева на даљинама и до 400км.

Подсећамо да је руски противваздухопловни систем С-400 „Тријумф“ намењен за борбу против свих савремених и перспективних средстава ваздушно-космичког оружја. Његов максимални хоризонтални домет је око 400км (ракета 40Н6Е), док по висини делује и до 35км.

Формацијски, у оквиру једног дивизиона се најчешће налазе 2-3 батерије овог система, са укупно 8-12 транспортно-лансирних јединица. Дакле, један дивизион у свом саставу има 48 ракета спремних за моментално дејство. Цео ракетни пук хипотетички може да нападне 96 ваздушних циљева непријатеља, у оперативном борбеном радијусу до 400км.

Недавно су своју успешну проверу имали системи С-400 који су испоручени НР Кини.Кинески противваздухопловни дивизион опремљен системима С-400 „Тријумф“ успешно је тестирао ракету великог домета 48Н6-Е. У условима интензивног електронског ометања, ракета је погодила балистички циљ који се кретао брзином 3000 м/сек. на даљини од 250км. Том приликом вежба је оцењена високом оценом.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Народна Република Кина је први инострани руски војни партнер који је купио ове системе. Уговор за набавку два пуковска комплета ракетних система С-400 је потписан 2015.године. Три године касније је први ракетни пук комплетиран и испоручен у ову земљу. Овај уговор је обухватио и изградњу руског ремонтног центра на територији НР Кине који ће сервисирати и одржавати ракетне системе С-400, али и друге типова руске борбене технике која се налази у саставу руске армије. Поред Кине, уговоре око набавке ракетних система С-400 су са Русијом потписале Турска и Индија, са тим да се озбиљни преговори око његове набавке воде са Катаром и Саудијском Арабијом.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *