„КАЛАШЊИКОВ“ ПРЕДСТАВИО СВОЈЕ АДУТЕ:Нови аутомати за руске специјалне јединице

Концерн „Калашњиков“ је објавио техничке карактеристике новог малогабаритног аутомата АМ-17. Његова дужина неће прелазити 750 милиметара, док ће дужина цеви износити 230 милиметара. Укупна маса аутомата ће износити 2,5 килограма.

Капацитет оквира који ће ићи у АМ-17 је 30 метака у кал. 5.45х39мм. Он је направљен са прозрачним елементима који омогућавају стрелцу да у сваком моменту види колико се још метака налази у оквиру. На конструкцију аутомата је такође интегрисана и „Picatinny“ шина, која служи за монтирање додатних ништана и остале тактичке опреме.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Поред класичне варијанте, планира се развој и нечујног аутомата са ознаком АМБ-17. Посебну заинтересованост за ову верзију исказале су специјалне јединице у саставу ФСБ, ФСО и Росгвардије

Аутомат малих габарита АМ-17 је развијен на основу опитног модела који је носио ознаку МА. Инжењери концерна „Калашњиков“ су први модел новог аутомата представили на форуму „Армија-2017“.

Модел АМБ-17 је опремљен пригушивачем, који смањује децибелажу звука који се ствара приликом пуцња на ниво нечујних снајперских пушака (ВСС „Винторез“). По ергономији и распореду основних команди у ничему не одступа од базичног модела АМ-17. Разликује се само у калибру оружја. Наиме, аутомат ће да користи метак 9×39 мм. Овај модел аутомата озбиљно прети да замени досадашњи аутомат АС „Вал“, као и горе споменути ВСС „Винотрез“. Одликоваће га изузетна прецизност ватре као и висок степен жилавости приликом експлоатације.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *