ТРУПОВИ САМОУБИЦА НА СВЕ СТРАНЕ: Наставља се унутар-џихадистички рат у граду Идлиб [18+]

Данас је дошло до новог ватреног обрачуна између две групе џихадиста у сиријском граду Идлиб, чиме се спирала насиља наставља несмањеном жестином. Наиме, возач једног камиона је запуцао на припаднике оружане групе Хајат Тахрир Аш-Шам (ХТШ) који су се спремали за молитву и џамији пророка Шуајба. Ова џамија се налази у западном делу града Идлиб.

Пошто је испразнио цео оквир аутоматске пушке, возач камиона је покушао да побегне са лица места. За њим су одмах кренули припадници групе Хајрат Тахрир Аш-Шам, и успели да сустигну возило са нападачем. Међутим, у том моменту возач је активирао експлозивну направу која се налазила у камиону. Од силине детонације израњавана су четворица џихадиста групе ХТШ. На лицу места су пронађени и остаци возача које се разнео импровизованим минско-експлозивним средством, док је камионет у потпуности уништен. (фото у наставку текста)

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Недуго после тога, дошло је до новог ватреног окршаја између две џихадистичке групе. Код зграде у коме се раније налазио хотел “Чартлон” (Идлиб) скупина од неких 50 бораца групе ХТШ открила је скровиште у којој су се скривали припадници друге групе, која је део организације Исламска држава. Према првим информацијама, ради се о лицима која су учествовала у организацији напада код џамије Шуајба. У овом моменту око здања бившег хотела “Чартлон” се и даље воде борбе, у којима има погинулих и рањених.

 

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *