ОБАРАЋЕ МЕТЕ НА 6КМ:Руски конструктори интензивно раде на хиперзвучном метку

Руски конструктори раде на метку који ће летети хиперзвучном брзином. Његова балистичка својства ће бити таква да ће моћи да прецизно погоди мету на даљини од 6000 метара. Међутим то је само једна од карактеристика нове муниције

Према информацијама које је објавио интернет портал РГ, а на основу извора који су дошли од Владислава Лобајева који је главни конструктор далекометне снајперске пушке СЛВК-14С “Сумрак”, нове снајперске пушке ће моћи на великим дистанцама да пробијају и непријатељску оклопну технику.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Конструктор је приметио да пушке са олученим цевима полако постају превазиђене. Оне су исрпеле свој потенцијал када је у питању даље унапређење фактора који утичу на повећање балистике оружја. Да би нпр. погодили мету на 6000 метара неопходна је муниција која је направљена на новим принципима.

Владислав Лобајев је напоменуо да се у Русији развија стрељачка муниција која ће имати хиперзвучне карактеристике. Према његовим речима, нови метак који ће бити направљен на потпуно новим принципима ће имати јединствене карактеристике. Овај метак ће бити у стању да напросто „пролети“ кроз сва доступна средства индивидуалне балистичке заштите војника, као и да пробије лакоолопљену борбену технику на великим даљинама.

У октобру 2017.године, руски оружари су успели да помоћу снајперске пушке СВЛК-14С “Сумрак” постигну светски рекорд у даљини погођене мете.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *