ШВЕДСКИ АНАЛИТИЧАР: Руси немају способност да се супротставе западној технологији

Аналитичар
Јонас Кјелен, аналитичар који ради на Шведском институту за одбрану, сматра да се најновија руска средства за противелектронску борбу заснивају на совјетској технологији, која је у потпуности исцрпљена за њено даље унапређење

Шведски аналитичар сматра, да су руски развојни пројекти неспособни „да иду у корак са достигнућима високе војне технологије Запада“, те да се они углавном заснивају на јефтиним и доступним решењима, која су актуелна још из времена Хладног рата- преноси интернет портал Взгљад.

Према речима Кјелена, од 2008-2018. године у Русији је направљен невероватно велики број система за противелектронску борбу. Међутим шведски експерт сматра да су сви ови пројекти настали још за време СССР-а, где је њихов финални развој реализован 90-их година прошлог века.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

„Извесно је да ће Русија наставити да иде истим путем, као и динамиком која им је својствена у последњих десетак година. Њихов развој није само фокусиран на ометање притивничке електронике, него и на развијање начина како је неповратно онеспособити. Што се Русије тиче, противелектронска борба се нуди као заменско решење за недостатак модерних традиционалних система наоружања. На тај начин, они се и даље труде да остану у категорији супер-силе, али са позиција слабије снаге“- истакао је Кјелен.

Међутим, крајем прошле године су у самом НАТО признали, да њихова инфраструктура тактичке везе може да буде веома угрожена услед појаве нових руских система за противелектронску борбу, те да се у блиском временском периоду (читај што пре) морају развити адекватни системи заштите.

Крајем прошле године постало је извесно да Руси, на основу проучавања најновијег вођеног ракетног наоружања западног порекла, развијају нови противелектронски систем који ће посебно бити намењен борби против крстарећих ракета. Такође, ту се налазе и специјални противелектронски системи за ометање сателитске навигације.

Author: URAN

1 thought on “ШВЕДСКИ АНАЛИТИЧАР: Руси немају способност да се супротставе западној технологији

 1. Овај аналитичар је расиста и русофоб.
  Разумљиво, поготову ако је учио како су Швеђани прошли у ратовима са Русима.
  Такође је и ово познато:
  ”Већ ујесен 1941-ве у Финску је, да би ратовали против СССР, стигло 12.000 Швеђана. Стигли су чак и до Кавказа.
  А да нису били никакви добровољци, сведочи и чињеница да их је 7. октобра 1941-ве посетио шведски принц престолонаследник Густав-Адолф.
  Шведска је железну руду и опрему испоручивала Немачкој у таквим количинама да постоје процене да се Хитлер без њих, и француских испорука, не би одржао ни до половине 1942-ге.”

  https://zekaonica.blogspot.com/2019/02/blog-post_27.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *