ИСТИНА ИЛИ МИТ: Да ли АН-94„Абакан“ може да “спакује” прва два метка у једну тачку? [ВИДЕО]

На видео филму који је приказан у продукцији Концерна „Калашњиков“, гађане су мета на даљини 50 и 100 метара.

Аутоматска пушка АН-94 „Абакан“ није случајно одабрана за овај тест. Захваљујући јединственој конструкцији механизма са атипичним импулсом трзаја, она испаљује два везана метка у тако уском временском интервалу, да посматрачу са стране изгледа као да је испаљен један метак. На основу ове несвакидашње техничке могућности коју поседује аутоматска пушка „Абакан“ појавиле су се легенде да практично оба ова метка ударају у исту тачку на циљу. Убрзо су у јавности почеле да колају приче да се ради о незаустављивом оружју које на основу ове могућности може да пробије панцирне плоче са највећим степеном балистичке заштите- преноси интернет портал РГ.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Међутим, на тесту је ова легенда “пала у воду”. Испитивач Концерна Калашњиков је пушку тестирао на специјалном стрелишту, где су гађане мете на 50 и на 100 метара. На обе мете су регистрована по два погодка (а не један како се мислило) и то на приличној удаљености један од другог.

Без обзира на то што је оборена теорија „два метка кроз једну рупу“, овакав начин брзог испаљивања значајно повећава ефикасност ове пушке, јер су тестирања показала да оба метка погађају мету која одговара просечним димензијама човека. А погодак са два метка је далеко ефикаснији него са једним метком.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *