Војска Црне Горе славила 10 година чланства Албаније у НАТО

Почасна гарда Црне Горе НАТО
Након учешћа припадника Војске Црне Горе на прослави хрватске војно-полицијске акције “Олуја”, припадници црногорске Почасне гарде учествовали су на свечаности поводом десетогодишњице чланства Албаније у НАТО

Како су навели из црногорског Министарства одбране, тим поводом, уприличен је свечани дефиле албанских Оружаних снага на Тргу Мајке Терезе, уз присуство носилаца застава свих земаља чланица НАТО, међу којима и три припадника Почасне гарде Војске Црне Горе.

“Свечаности” је присуствовао и државни секретар Министарства одбране Црне Горе Слободан Филиповић, преноси интернет портал РТРС.

„Учешће државног секретара Филиповића још један је у низу показатеља садржајних и интензивниих односа Црне Горе и Републике Албаније, које ће као земље савезнице наставити да промовишу очување мира и стабилности, како у региону, тако и шире, залажући се за активно спровођење НАТО политике отворених врата“ – саопштено је из Министарства.

Подсећамо, албански премијер Еди Рама је на церемонији обележавања десете годишњице чланства Албаније у НАТО поручио да је укључивање Приштине у Алијансу неопходно, те да ће представљати “додатни капитал за тај војни савез у преузимању потпуне безбедносне контроле”.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *