ПЛЕМЕ ДРОБЊАЦИ НЕ ДАЈУ НА СВЕТИЊЕ: Православни храм Светог Георгија окружило пет стотина момака

Малобројна клика око распопа Мираша Дедејића и тзв. ЦПЦ најавила је да ће данас у 10 часова да преотме храм Светог Георгија у селу Дубровско, које се налази у Дробњацима. Око храма се искупило око 500 Дробњака који су на веома ефектан начин спречили реализацију сулудог плана

Интернет портал ИН4С-у је данас пренео, да се на лицу места окупило доста верног народа, да у миру одбране овај православни храм од присталица тзв. ЦПЦ које су, испоставиће се, одустале од овог свог наума.

Јуче су из епархије Будимљанско-никшићке замолили верни народ Црне Горе и првенствено Дробњаке и Пивљане да буду достојни предака и потомака.На позив Црквеног одбора и Епархије јутрос у 9 часова искупио се веерни народ у храму светог Георгија у Дубровском.


„Храм је уписан у катастар као власништво Епархије будимљанско никшићке и ови секташи не могу у њему служити“, саопштили су из црквеног одбора и додали, „храм је за све отворен, али не за лажно Мирашево свештенство. Владика је благословио да на миран начин саопштимо чији је храм, и да они слободно покрену поступак пред судом. Владика Јоаникије инсистира да храм чувамо од скрнављења“.


Како сазнаје портал ИН4С, Мирашеве присталице нису пришле храму, иако су их верници (њих око пет стотина) са благословом владике Јоаникија чекали у порти, да би им у миру саопштили чије је власништво храм, те да они из тзв. ЦПЦ, слободно покрену поступак пред судом. Они су том приликом позвали расколнике да се врате својој исконској “вјери прађедовској”.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *