Руси конструишу авион који ће моћи да полети са стазе величине фудбалског шеснаестерца [НОВИТЕТИ]

Авион Су-34 и фудбалски терен
У Русији конструишу авион којег ће одликовати ултра-кратко полетање и слетање- саопштили су у Фонду перспективних истраживања (рус. ФПИ). Постоје велики планови са Министарством одбране и МЧС. Први пробни лет планиран за 2022.годину

Компанија „Промсевис“ се занима развојем авиона, који ће моћи да полеће и слеће са веома захтевног и површински ограниченог терена. Наиме, рачуна се да ће нова технологија омогућити полетање и слетање на стазама дужине од свега 15 метара. Недавно је завршен комплетан технички пројекат, јавља руски интернет портал ТАСС а преноси Взгљад.

„Тренутно започињено са другом етапом развојног рада на поменутој летелици што обухвата конструисање њеног демонстратора“- рекли су у Фонду перспективних истраживања.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Авион ултра-кратког полетања и слетања ће имату хибридни погон. Овај је само један од укупно девет пројеката који је у 2018.години реализовала ова веома агилна научно-истраживачка установа.

Летелица може да лети у потпуно аутоматском режиму рада. Њен ефективно долет ће износити око 1000 километара, а брзина током крстарења ће достизати око 250 км/час. Она ће бити у стању да понесе до 500 килограма терета.

Први пробни лет ове летелице је планиран за 2022.годину. Процене су да ће летелице оваквог типа имати велику перспективу када су у питању набавни послови од стране руског Министарства одбране и МЧС (Служба за ванредне ситуације).

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *