ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТИ ДИВЉАЈУ У СИРИЈИ: Погледајте напад на пункт сиријске армије [ВИДЕО]

Шиптарски терористи

Шиптарски терористи који делују у оквиру формације „Џемат Албан“ напали су не један пункт под контролом сиријске армије. Они су на овај пункт напали са великим бројем снајперских пушака и митраљеза, укључујући и бестрзајни топ совјетске производње СПГ-9 „Копље“.


Провинција Латакија, Сирија

Шиптарски терористи који делују у оквиру формације „Џемат Албан“ напали су не један пункт под контролом сиријске армије. Они су на овај пункт напали са великим бројем снајперских пушака и митраљеза, укључујући и бестрзајни топ совјетске производње СПГ-9 „Копље“¹. Том приликом сиријска војска је претрпела извесне губитке.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

На видео снимку је видљиво да група сиријских бораца под кишом метака извлачи једног погођеног борца, који не даје знаке живота. На овај напад је одговорила сиријска армија а претпоставља се да и међу терористима има губитака.

Ова терористичка група делује у саставу џихадистичке ултра-радикалне оружане групе „Хајат Тахрир Аш-Шам“, која на позиције регуларне војске напада у садејству са групом Хурас Ад-Дин ( тачније Ал-Каида 2.0 у Сирији).

Иначе, према изворима са терена, ова терористичка група се састоји од неколико стотина исламиста са вахабистичким погледом на свет, који су овде дошли махом са простора Космета, Северне Македоније, Црне Горе и Албаније. Одлично су наоружани са великим бројем аутоматских пушака и снајпера, где има и оних великог калибра (трофејне пушке AM-50 Sayyad, Steyr SSG 69 итд.). У последње време приметно је ојачавање овог одреда са артиљеријским средствима за ватрену подршку.


¹У овом тренутку “Копље” се често може приметити у репортажама с Блиског истока. У Сирији СПГ-9 активно користе, како регуларна војска, тако и терористиче формације. Широко је присутан и у Ираку, а за време осмогодишњег рата против Ирана користио се за борбу против непријатељских тенкова и пешадије.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *