БИТКА ИЗ ПРВОГ ЛИЦА: Џихадисти заузели бункер САА и ликвидирали већи број војника [СИРИЈА]

Сирија

Провинција Алепо, Сирија- 21.април 2019.година

Група од око 150-200 бораца из терористичке групе “Хајат Тахрир аш-Шам” извела је акцију у провинцији Алепо/Сирија. Они су у нападу успели да заузму неколико отпорних тачака, које су напустиле јединице сиријске армије, које су се морале повући на резервне позиције.

Видео можете погледатиОВДЕ

Из снимку се види да је овај напад био једна врста изненађења за сиријске војнике на овом делу фронта. Само повлачење је изведено преко отвореног простора, где је по свему судећи пострадао већи број сиријских војника.

У акцији је употребљен велики број ракетних бацача и ручних бомби. Борбе су се водиле са блиских одстојања. Захваљујући великој бројчаној надмоћности, џихадистима је пошло за руком да у јуришу заузму најмање два бункера у којем се налазило око 30-35 сиријских војника.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Нападнути сиријски војници су покушали да пруже отпор. Међутим, пошто је напад дошао са неколико страна, они су морали да крену у повлачење. Том приликом су морали да претрче брисани простор у дужини од најмање стотињак метара. Управо на том потезу су се нашли у унакрсној ватри, где је велики број војника страдао (види видео-клип горе)

Према првим незваничним подацима, у овим борбама је погинуло 19 сиријских војника. Заплењена је велика количина оружја и муниције које је напуштено у бункерима (митраљези и РПГ). Џихадисти су имали четири погинула борца.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *