ЦРНА ГОРА: Емитован ексклузиван документарац о бизарном процесу “државни удар” [ВИДЕО]

Државни удар у Црној Гори

После више од две године интензивног судског процеса завршава се први чин”суђења вијека”, познатијег у широј јавности као случај “државни удар” .

Црногорски интернет портал ИН4С је направио специјални документарац, који је настао у сарадњи са новинаром Игором Дамјановићем а у којем се приказује графичка реконструкција кључних елемената исказа главних сведока оптужбе, који су учествовали у овом прилично контроверзном и надасве траљаво организованом судском процесу

Документарац приказује и исечке из накнадних сведочанстава сведока оптужбе када су се нашли ван домашаја црногорских правосудних органа, и фамозног државног тужиоца Миливоја Катнића.

У документарцу се појаљују и оптужени „терористи“ у овом процесу, који су у протекле две године преживели прави пакао суочавајући се са невероватним оптужбама режима у Црној Гори које је просипао контрадикторни државни тужиоц и његови сведоци сарадници.

У ексклузивном видео-материјалу су представљена и очекивања појединих оптужених од првостепене пресуде, као и њихово мишљење да ли је Дан победе – 9. мај случајно одређен за датум изрицања пресуде.

Посебну атракцију овог видео прилога чине бројни гафови главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, који је у међувремену постао правазвезда“ овог процеса.

Кратка ретроспектива афере “државни удар”


Према речима тужиоца Катнића терористичка група је имала намеру да уз помоћ аут0матског оружја изазове крвопролиће испред скупштине Црне Горе и да у том метежу заузме саму зграду, у којој се под веома чудним околностима баш тог дана затекао црногорски премијер Мило Ђукановић. Наиме, аутори овог видео материјала су дошли до податка, да Мило Ђукановић уопште нема обичај да из парламента Црне Горе, тачније његових ресторанских просторија, прати изборне или референдумске резултате у земљи.

Од успоставе вишестраначја у Црног Гори организовано је укупно 13 парламентарних и председничких избора, као и два референдума о државно-правном статусу Црне Горе. За то време (а то је више од четврт века) актуелни црногорски премијер никада није пратио изборне резултате из скупштинске зграде, што је на неки начин и нормално (сви лидери политичких партија који учествују на изборима резултате чекају у својим страначким просторијама). Дакле ради се о податку који је сам по себи веома индикативан.

Катнић је у својим неуверљивим иступима у јавности често понављао тврдње које нису имале никаквог утемељења у елементарној логици. Он је у једном моменту у целу заверу упетљао руске обавештајне структуре ФСБ иГРУ које су у свету надалеко познате, као изузетно озбиљне и методичне организације, са дугачком традицијом и вишедеценијским искуством када је у питању њихов делокруг рада.

Наивно је и помислити а камоли изговорити, да би службе оваквог реномеа за комплексну операцију извођења “државног удара” у Црној Гори, ангажовале групу људи који по својим способностима нису задовољавали ни елементарне критеријуме за успешну реализацију целог плана. На видео-материјалу се виде и организатори ове групе, коју су чиниле веома сумњиве и маргиналне личности са дна друштвеног талога, попут извесног Саше Синђелића и Мирка Паје Велимировића, који су према речима Катнића под борбом требали да заузму скупштинско здање и “заробе” Мила Ђукановића.У групи су се налазили људи који здравствено нису могли да изведу ни далеко простије задатке (тешко оболели људи), а многи од њих нису прошли ни основну обуку у руковању ватреним оружјем. Посебно упечатљива је реконструкција Велимировићевог кретања са целим конлгломератом логистичких активности од 13.октобра 2016.године, које физички није могуће извести у временском оквиру од 24 часа.

Интерсантна је и изјава црногорског државног тужиоца где наводи да је у рескринкавању пакленог плана креираног од стране ФСБ и ГРУ, одлучујућа помоћ дошла од западних обавештајних служби (САД и Велика Британија), на којој се овај и не нарочито интелигентни тужилац искрено захваљује. Мада познавајући методологију њиховог рада тешко је рећи да је и у овом случају Катнић рекао истину, јер се такође ради о озбиљним обавештајним структурама са изузетном традицијом, које би далеко озбиљније и студиозније приступиле целом проблему.

Потпуни дебакл оптужнице коју је склепао Миливоје Катнић под директним упливом и инструкцијама премијера Мила Ђукановића, десио се када су сведоци сарадници јавно пред камерама, у потпуности негирали своје исказе које су наводно дали црногорском тужилаштву. Наиме, они су том приликом изјавили да се уопште не ради о њиховим исказима, те да су они вештачки креирани од стране Миливоја Катнића и групе његових сарадника, те да нема ни говора о организовању било каквог насиља, а камоли државног удара.

У сваком случају вреди погледати овај документарац који на један веома транспарентан начин у потпуности раскринкава бизарну аферу “државни удар” али и психолошки профил црногорског државног тужиоца Миливоја Катнића и самог врха тамошњег режима, којег деценијама персонификује један човек.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *