ФРОНТ ЛИБИЈА: Оборен Dassault Mirage F-1 провладиних снага [ФОТО]

МиГ
Хафтарове снаге обориле лаки вишенаменски авион Dassault Mirage F-1 приликом покушаја напада на ваздухопловну базу

Триполи, Либија

У акцији бомбардовања позиција Либијске националне армије које се налазе у централном делу земље, оборен је један млазни авион. Ради се о вишенаменском борбеном авиону Dassault Mirage F-1, који се налазио у саставу провладиних снага са седиштем у Триполију.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

За сада нема прецизнијих података са којим је конкретно средством оборен авион Dassault Mirage F-1. Зна се само да је овај авион кренуо у мисију ракетирања ваздухопловне базе ал-Ватија, на коме се налазе борбени ефективи снага федмаршала Хафтара. Иначе ову базу покривају земаљска средства ПВО, која су вероватно и оборила овај авион.

Dassault Mirage F-1
Остаци обореног авиона који се срушио на територију која се налази под контролом Либијске националне армије

Dassault Mirage F-1 је лаки суперсонични вишенаменски борбени авион француског порекла, који је развијен средином 60-их година прошлог века. У наоружање је ушао деценију касније где је до појаве авиона Dassault Mirage 2000 био основна борбена летелица француског ратног ваздухопловства. Укупно је произведено око 720 јединица овог авиона.

Авион се релативно успешно може применити за решавање класичних бомбардерских задатака.Носивост овог авиона износи до 4000 килограма убојног терета на седам подвесних тачака.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *