ФОТО: На авио-митингу „Авиамикс“ судариле се две ваздухопловне бомбе од по 500кг док су падале на циљ

Су-34
На интернету се појавио видео-материјал на коме се види судар две ваздухопловне бомбе ОФАБ-500ШР, пре него што су оне пале на свој циљ

Инцидент се десио на ваздухопловном митингу „Авиамикс“ за време практичне демонстрације извођења борбеног задатака од стране ловаца-бомбардера Су-34. Наиме, авиони су у налету изнад свог циља одбацили ваздухопловне бомбе тешке 500 килограма-преноси интернет портал РГ.

После одбацивања бомбе из авиона, активира се специјални спремник у коме се налази падобран. Он има задатак да успори њен пад, где се на тај начин обезбеђује време за излазак авиона из радијуса његног дејства. Осим тога, на овај начин се стабилизује путања бомбе тако што се формира идеалан угао пада, који искључује могућност недовољно чврстог контакта са метом, тачније избегава се ефекат рикошета.

Према писању руског интернет портала РГ, код разорно-парчадних ваздухопловних бомби типа ОФАБ-500ШР се налазе три раздвојене бојеве главе ради покривања што веће зоне убојног дејства. Тежина „бојевог блока“ код ових бомби варира од 80-142 килограма.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

На фотографијама је приказан моменат судара две ваздухопловне бомбе ОФАБ-500ШР док су оне падале на свој циљ. Приликом њиховог међусобног контакта је дошло до детонације у ваздуху. Иначе, одбацивање ових бомби са овако мале висине се углавном реализује на показним демонстрацијама на разним ваздухопловним манифестацијама. Оваква пракса се не употребљава у реалним борбеним ситуацијама. У конкретном случају сваки авион Су-34 је одбацио по четири ове бомбе.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *