КИНЕСКИ МЕДИЈИ: Руски фотонски радар ће донети револуцију у војно-ваздухопловној индустрији

Руски микроталасни фотонски радар за Су-57

Кинески медијски портал Mil.news.sina је импресиониран новим руским вишенаменским ловачким авионом пете генерације Су-57, који је у стању да америчку војну технику претвори у „гомилу ђубрета“ захваљујући свом ултра-савременом микроталасном фотонском радару

„Основна карактеристика ових радара су његове изузетно мале димензије, укупна тежина уз знатно већи радијус ефективног дејства. Наиме, радари овог типа су у стању да прикажи силуету непријатељског авиона у далеко већој резолуцији (чак и до 10 х више) у односу на класичне радаре“- речено је овом материјалу кога је пренео руски интернет медиј „Известија“.

Кинески новинари су овај радар назвали „зачетником нове ере“ у развоју војне технике. Радар је у потпуности отпоран на електронско ометање, што значи да ће најсавременија ваздухопловна техника која се налази у РВ САД постати „гомила ђубрета“.

Његова главна предност је могућност интеграције радара у облику танке плоче, која се може монтирати на тело авиона.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

У марту месецу ове године, амерички интернет портал The National Interest, упоредио је руске авионе Су-57 са америчким аналогом F-35. Експерти су дошли до закључка да је руски авион бољи када су у питању „експлоатационе карактеристике“, максимална брзина, маневарбилност и долет.

Су-57 је руски вишенаменски борбени авион пете генерације, којег су развили ваздухопловни инжињери ОКБ Сухој. Он је намењен извршавању огромног спектра задатака који се могу поставити испред једне ваздухопловне борбене платформе, као што је остваривање апсолутне ваздушне превласти изнад територије на којој се изводе активна борбена дејства, уништавање најразличитијих копнених циљева и површинских бродова који су ојачани савременим противваздухопловним борбеним средствима, операција извиђања и надзора ваздушног простора на великим удаљеностима, уништавање командне инфраструктуре непријатеља итд.

Ове године се очекује да први авиони овог типа уђу у оперативно наоружање руске армије, тачније њених Ваздушно-космичких снага.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *