НЕПРОБОЈНИ ШТИТ: Руски „Панцири“ оборили шест ракета испаљених из ВЛР „Град“ и два дрона

Панцир-С1 Т-122

Небо изнад ваздухопловне базе “Хмејмим” се и синоћ тресло од дејства руске ПВО . Наиме, терористи су око 20.00ч покушали да изведу комбиновани  напад на базу, иствоременом употребом вишецевних ракетних лансера и ударних дронова. Ефикасним садејством ПВО, са извиђачким системима и ловачко-бомбардерском авијацијом ВКС, напад је одбијен а сви терористички циљеви уништени

Терористичке групе „Џабхат ан-Нусре“ (организација је забрањена на територији РФ), извршиле су ракетни напад на ваздухопловну базу „Хмејмим“ у Сирији, употребом вишецевних лансера ракета. Према писању интернет портала ТАСС који се позива на изворе из руског Министарства обране, јединице ПВО које штите базу су успеле да одбију овај напад. Ватрена тачка одакле је изведен напад је у врло кратком временском оквиру уништена.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

„У недељу 19.маја, терористи из организације „Џабхат ан-Нусра“ су извели напад на руску војну базу „Хмејмим“ помоћу вишецевног лансера ракета. Око 20.00ч по локалном времену, са територије која се налази у зони деескалације испаљено је укупно шест ракета. Дежурне ватрене позиције ПВО су регистровале овај напад и успешно пресреле све ове пројектиле“- речено је у Министарству одбране.

У војном министарству су нагласили да том приликом није нанесена никаква материјална штета у кругу војне базе „Хмејмим“ као и да није било губитака у живој сили. Војна база је наставила да функционише у пуном обиму

„Руска средства извиђања су открили место одакле је дејствовао вишевецни лансер ракета. Он се налазио нешто западније од насељеног места Кафр-Нобљ у провинцији Идлиб. Високопрецизним ваздушним ударом ова ватрена тачка је уништена“- саопштили су у Министарству одбране.

Терористи су једновремено употребили и две ударне беспилотне летелице које су откривене северо-источно од авио-базе „Хмејмим“. Пи њима је дејствовала ПВО приликом чега су ове летелице оборене на безбедној удаљености од базе.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *