Сиријска армија уз подршку руских хеликоптера Ми-35М и Ми-28Н уништила 350 терориста [ВИДЕО]

Ми-35М

У руском Министарству одбране су саопштили да су у  југозападној зони деескалације прикупила група од око 800 екстремиста из састава исламистичке организације „Хајат Тахрир аш-Шам“. Јединицама сиријске армије које су ангажоване у сламању напада ове групације помогли и руски ударни хеликоптери Ми-35М и Ми-28Н

У рејону града Кафр-Нбуда у последња три дана се воде жестоке борбе између сиријске армије и групације од око 1,000 терориста исламистичке организације „Хајат Тахрир аш-Шам“ (ова група је законом забрањена на територији Руске Федерације). У овим борбама сиријска армија је уз подршку хеликоптера Ми-35М и Ми-28Н успела да ликвидира око 350 терориста, уништи шест тенкова и борбених возила пешадије (БМП), као и већи број јединица остале технике. Ово је у руским новинарима у петак пренео руководилац Центра за надгледање примирја међу зараћеним странама у Сирији, генерал-мајор Виктор Купчишин, а пренео интернет портал ТАСС.

„За последњих неколико дана регуларне сиријске јединице су одбиле серију напада које су извеле паравојне групе прикупљене око насељених места Кафр-Нбуда и Хуајиз, који се налазе у провицији Хама. У операцијама које су започеле 21.маја сиријска армије је успела да ликвидира око 350 терориста, уништи пет тенкова, један БМП, 27 пикап возила са тешким митраљезима, два тзв. „џихад-мобила“ (минирано возило са возачем камиказом) и три вишецевна лансера ракета“- рекао је руски генерал.

Том приликом су употребљени и ударни хеликоптери Ми-35М и Ми-28Н, који су невођеним ракетним зрнима и топовима уништили неколико блокова кућа у којима су се „ушанчили“ терористи.

Према информацијама Купчишина, терористи покушавају да сталним појачањима која пристижу у рејон града Кафр-Нбуда надоместе велике губитке у живој сили и техници.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

„За два дана се на југо-западном сектору зоне Идлиб прикупило више од 800 бораца. Ова групација је ојачана са најмање седам тенкова, три БМП-а, и са 15 пикап возила са тешким митраљезима“.- наглашава Купчишин. Постоје информације да се у предњим ешелонима ових јединица налазе 2-4 минирана „џихад-мобила“ који треба да отворе брешу кроз одбрану сиријске армије. Руски генерал је упозорио на високу вероватноћу примене хемијских средстава од стране терориста против јединица сиријске армије и цивилног становништва које живи у непосредној близини фронта.

Жели га и Србија -Ударни хеликоптер Ми-35М


Представља дубоко модернизацију ударног хеликоптера Ми-24В/ВП са циљем унапређења летно-техничких и експлоатационих карактеристика летелице, као и значајног унапређења нападно-навигацијског комплекса који може да користи проширен асортиман убојног терета. Ова модификација је добила ознаку Ми-24ВМ (експортна верзија Ми-35М)

Хлеикоптер карактерише савршенија структура хеликоптерске елисе која се добила употребом специјалних композитних материјала на бази фибергласа/стаклопластике, а која је примењена и у случају ударног хеликоптера новије генерације Ми-28Н. Затим, значајно је унапређен и проширен асортиман високо-прецизног наоружања, као и нападно-навигацијски комплекс. Ови технолошки поступци су обезбедили и продужење експлоатационог рока употребе хеликоптера на период и до 15 година.

Примењени технолошки поступци у изради Ми-24ВМ (Ми-35М), у укупном збиру повећавају ефикасност саме летелице за чак 2х у односу на његовог претходника Ми-24/Ми-25 и његове бројне верзије.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *