Прастари совјетски митраљез уништио америчког „оклопњака“ Oshkosh M-ATV [ВИДЕО]

ДШКМ митарљез

Овај пут у дуелу су се нашли прастари тешки совјетски митраљез ДШКМ у калибру 12,7мм и савремени амерички оклопни аутомобил Oshkosh M-ATV

Практично, сваки дан смо сведоци бројних видео снимака, као и фотографија, на којима се види како јеменски Хути уништавају оклопну технику свог противника.Тако су се на удару Хута нашли различити типови оклопних возила, од времешних совјетских тенкова Т-34-85, па се до савремених оклопних средстава. Истина на 90% снимака које објављује медијска служба покрета „Ансар Алах“, се углавном налазе уништени оклопни аутомобили различите класе, који се масовно користе у овом сукобу.

По овим циљевима се по правилу дејствује вођеним противтенковским ракетама ( системи „Конкурс“/ „Корнет“) које хируршки прецизно погађају своје мете на даљинама од неколико километара. Примећено је да се за такве операције далеко ређе користе ручни преноси противтенковски бацачи, попут РПГ-7 и сл.

Међутим, Хути су објавили снимак где се види погодак у савремени оклопни аутомобил Oshkosh M-ATV, ватром из старог совјетског тешког митраљеза ДШКМ у калибру 12,7мм. Митраљез је постављен на једну узвишицу са које је нишанџија контролисао локалну комуникацију.

Када се на њој појавио оклопни аутомобил америчког порекла, по њему је отворена ватра. Први метак који је погодио ово возило, прошао је кроз његову оклопну заштиту и пробио резервоар са горивом. што је изазвало пожар на аутомобилу. Ово је био изванредан тест у реалним условима који је показао да најновији модели оклопних аутомобила који се производе у САД, не могу да задрже метак испаљен из оружја које се користило још за време Другог светског рата. Једноставно, резервоар возила који представља његову виталну тачку, није могао да издржи овај погодак.

Људство које се налазило у возилу је имало нешто више среће. Оно је напустило запаљен Oshkosh и посакривало се по околним заклонима, све до доласка групе за извлачење. Осим опекотина и раздеротина, није било људских губитака.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Овај случај је доказао да конструктори оклопних аутомобила морају још пуно да раде, не би ли некако повећали оклопну заштиту својих возила, а да истовремено оно остане функционално.

Погледајте и заседу курдске гериле која је приређена турској патроли на граници Турске и Ирака (18+)

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *