НА МОЛБУ АНКАРЕ:Руски бомбардери Су-34 и Су-35 спасили турску осматрачницу у Сирији

Бомбардери

Анкара од Москве затражила хитну интервенцију у циљу ликвидације терористичке групе која је артиљеријом дејствовала по турској осматрачници која се налази на коти Џебел-Завија, провинција Идлиб.Руски бомбардери извели четири високопрецизна удара по координатама која је дала турска страна и у потпуности уништила непријатеља

Ваздушно-космичка војска РФ (ловци-бомбардери) је извела четири удара по позицијама терориста у провинцији Идлиб, који су отварали ватру по објектима где се налазе турски војници.Приликом операције ловачко-бомбардерских ефектива уништена је већа група терориста, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

„Ми смо дејствовали по координатама које смо добили од турске армије. Укупно смо извели четири ваздушна удара“ – речено је у руском Министарству одбране а преноси интернет портал ТАСС.

⇒Можете наспратити и напотпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Како је прецизирано у војном министарству „као резултат ове акције у рејону насељеног места Докмак и топографском објекту Џебел-Таверта уништена је крупна терористичка група заједно са ватреним положајима где се налазила њихова артиљерија, са које је отварана паљба по турским снагама“. Тесна координација између команди руске и турске војске у Сирији у оквиру операције против терористичких формација на овом простору биће настављена, навели су у руском Министарству одбране.

Молба Анкаре

Бомбардери РБК-500

Анкара се после ватрених чарки са терористима обратила за помоћ Москви са молбом да се детектована група која је отварала ватру по позицијама турске војске елиминише, и на тај начин обезбеде људски и материјални ресурси који су били нападнути.

 „У ноћним сатима 13 јула, терористичке скупине које делују у провинцији Идлиб су артиљеријским средствима гађале осматрачницу турске војске која је лоцирана на коти Џебел-Завија. Да би се заштитили животи војника који се налазе на овом објекту, турска команда се обратила руском Центру за надгледање примирја између зараћених страна, са молбом да им се обезбеди сигурност тако што ће руска авијација извести ударе по позицијама терориста“- наводи се у руском Министарству одбране.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *