УСИЈАЛЕ СЕ „ПЛАМЈЕ“:Започела заједничка војна вежба „Словенско братство-2019“

VHS-2

У војној вежби „Словенско братство-2019“ ће заједнички учествовати руски, српски и белоруски падобранци. Њен основни циљ је заједничко увежбавање мешовитог интернационалног батаљона за извођење сложене противтерористичке операције са елементима падобранског десанта, у циљу блокаде захваћене територије и уништења условног непријатеља

Вежба “Словенско братство-2019”:

Припадници руског, српског и белоруског контингента започели са прва заједничка увежбавања на војним полигонима Орешац и Пескови који се налазе на територији Републике Србије. Ово је данас објавила информативна служба руског Министарства одбране а пренео интернет портал ТАСС.

 „У оквиру реализације руско-српско-белоруске војне вежбе „Словенско братство – 2019“ започела је фаза заједничког увежбавања обједињеног интернационалог састава на полигонима Орешац и Пескови“- наводи се у саопштењу.

Интернационални мировни батаљон је већ започео са увежбавањем тактичких дејстава приликом операције блокирања и ликвидације терористичких оружаних група. Том приликом су дејствовале посаде које су опремљене аутоматским бацачима граната у калибру 30мм.

Комплетна активност се изводи под командом потпуковника Драгана Кужета који долази из штаба Специјалне бригаде Војске Србије. Према његовим речима, главни циљ ове вежбе је неутрализација условног непријатеља са применом борбене технике.

⇒Можете наспратити и напотпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

“У складу са планом вежбе, мешовити коалициони батаљон ће наког извођења падобранског десанта, блокирати шири рејон на коме се налазе илегалне терористичке формације и извршити њихово уништење употребом борбених возила и оклопних транспортера,  укључујући и дејства из стрељачког оружја као што су минобацачи у калибру 60мм, АГС-17 „Пламја“1, као и ручни противтенковски ракетни бацачи РПГ-7Д, РПГ-18 и РПГ-26“- преноси руско Министарство одбране речи српског официра.

Ова вежба ће трајати у периоду од 15-21.јуна. Основни задатак вежбе „Словенско братство – 2019 је увежбавање интернационалног батаљона да заједнички изводи сложену противтерористичку операцију са елементима падобранског десанта, у циљу блокаде захваћене територије и уништења условног непријатеља. Посебан акценат ће се бити стављен и на реализацију практичних задатака у којима ће се употребљавати различити типови савременог стрељачког наоружања и аутоматски бацачи граната.

1 Српска верзија носи ознаку М-93 и произвела је чувена фабрика „Застава-Оружје“ из Крагујевца. Данас га користи Војска Србије, али и посебне јединице у оквиру МУП-а Републике Србије, као што је Жандармерија. Захваљујући својим компактним димензијама АБГ М-93 се лако може монтирати на платформе какве су квадови и багији, чиме се добија на њиховој мобилности.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *