Учесници вежбе „Словенско братство-2019“ се помолили Богу у велелепном Храму Светог Саве

Словенско братство

После молебана у Храму Светог Саве учесници војне вежбе „Словенско братство-2019“ су се упутили на војне полигоне „Орешац“ и „Пескови“ где је отпочела уводна фаза увежбавања интернационалног мировног батаљона

Словенско братство 2019: Припадници руске и белоруске војске су са својим домаћинима отишли у Храм Светог Саве где су у овој православној светињи обавили заједничку молитву. Ради се о једном од највећих православних верских објеката на свету, који се налази у центру Београда-преноси интернет портал ТВ-Звезда.

После молебана група војника се упутила ка војним полигонима „Орешац“ и „Пескови“, где је отпочела прва фаза увежбавања обједињеног интернационалног мировног батаљона. Војници су извели део активности који се односи на бојево гађање из стрељачког наоружања и ручних ракетних бацача, и извели елементе тактике који се односе на блокирање и уништење терористичке базе.

У заједничкој српско-руско-белоруској војној вежби „Словенско братство 2019“ која се реализује у оквиру програма међународне војне сарадње, учествоваће око 600 војника и официра из војски три пријатељске земље. У оквиру практичне етапе вежбе планира се извођење падобранског десанта и оклопне технике из великих војно-транспортних авиона Ил-76МД.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

Ваздушно-десантну групу руске армије представља 234.гардијски десантно-јуришни пук са око 200 људи, белоруску армију група падобранаца јачине 60 људи, док ће домаћина представљати око 300 командоса из Специјалне бригаде Војске Србије. Поред живе силе у вежби ће учествовати око 50 јединица оклопне борбене технике на гусеницама и точковима, пет војно-транспортних авиона Ил-76МД из састава Ваздушно-космичких снага Руске Федерације као и комплекси беспилотних извиђачких летелица.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *