ПУЦЊАВА У БАНАТУ:Руси и Срби извршили десант на Ковин разбили терористе и ослободили таоце [ФОТО]

АК-74М

У оквиру прве етапе заједничке војне вежбе „Словенско братство-2019“ специјални ваздушно-десантни елементи руске и српске војске извели су падобрански десант и ослободили таоце које су у заробљеништву држали терористи. Ова етапа је реализована у рејону града Ковин који се налази недалеко од Београда

На аеродрому „Ковин“ који се налази на територији Републике Србије, изведена је противтерористичка операција са елементима падобранског десанта. Наиме специјалне јединице руске и српске војске су заједнички извеле десантирање у прикривеним условима, а потом разрадиле и спровеле у дело противтеростичку операцију у којој је ликвидирана терористичка група и ослобођени таоци.

Ковин десант
Извор Министарство одбране РФ

Према сценарију вежбе, руски и српски падобранци су се укрцали на велики војно-транспортни авион Ил-76МД и извршили тајну операцију десантирања у ширем рејону аеродрома „Ковин“, на коме се налазила терористичка група која је држала таоце. После спуштања на тло, падобранске снаге које су намењене за неутрализацију ове терористичке групе, поделиле су се у тимове, образовале чврст систем међусобне комуникације и координације, и из више праваца кренуле ка месту акције.

⇒Можете наспратити и напотпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

 „Данас је у оквиру припрема за главну фазу вежбе, реализован програм са основним елементима њеног извођења, што подразумева падобрански десант противтерористичке групе која је образована од јединица специјалне намене ВДВ руске армије и Специјалне бригаде Војске Србије“- “- рекао је заменик руководиоца за ваздушно-десантни сегмент војне вежбе,пуковник Кенес Кужахметов.

Ковин десант
Извор Министарство одбране РФ

 „У овој етапи вежбе је учествовало око 30 припадника јединице за специјалне намене у оквиру ВДВ који су искакали са падобранима типа „Арбалет-2“ и 30 српских специјалаца који су искакали на падобранским системима који се налазе у стандардној опреми Специјалне бригаде ВС. Десант је изведен у ширем рејону објекта (аеродром „Ковин“), из авиона Ил-76МД са висине од 2000 метара. После призмељења специјална група је извршила скривено подилажење објекту, извршила акцију у циљу његовог заузимања и ослободила заробљене таоце“- рекао је представник руске делегације.

Ковин десант
Извор Министарство одбране РФ

Ово је само припрема за главну фазу вежбе која ће се реализовати у периду 24-25 јуна текуће године. Тада се планира десант групе од око 200 падобранаца из редова три војске, а са њима ће се такође десантирати и оклопна борбена техника из састава руског ВДВ.

Подсетник

У заједничкој српско-руско-белоруској војној вежби „Словенско братство 2019“ која се реализује у оквиру програма међународне војне сарадње, учествоваће око 600 војника и официра из војски три пријатељске земље. У оквиру практичне етапе вежбе планира се извођење падобранског десанта и оклопне технике из великих војно-транспортних авиона Ил-76МД.Ваздушно-десантну групу руске армије представља 234.гардијски десантно-јуришни пук са око 200 људи, белоруску армију група падобранаца јачине 60 људи, док ће домаћина представљати око 300 командоса из Специјалне бригаде Војске Србије. Поред живе силе у вежби ће учествовати око 50 јединица оклопне борбене технике на гусеницама и точковима, пет војно-транспортних авиона Ил-76МД из састава Ваздушно-космичких снага Руске Федерације као и комплекси беспилотних извиђачких летелица.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *