ФРОНТ СИРИЈА:Белоруски нациста који је ратовао у Донбасу погинуо у редовима покрета „Џабхат ан-Нусра“

Џабхат ан-Нусра

У Сирији погинуо белоруски плаћеник, који се борио на страни терориста, и то у изразито радикалној терористичкој организацији „Џабхат ан-Нусра“. Ову вест је саопштила информативна служба Војске ДНР.

Ради се о Данилину Лјашуку, који је пре него што је отишао у Сирију учествовао у рату у Украјини. Он је био у саставу украјинског казненог батаљона „Торнадо“ за кога се везују бројни злочини на простору Донбаса. Лјашук је погинуо у редовима терористичке организације “Џабхат ан-Нусра” пошто је неуспешно покушао да постави мину. Иначе ради се о човеку који је био поборник национал-социјалистичке идеологије.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta

 „Реч је о особи која је неколико година ратовала на простору Донбаса. Лјашук је био у саставу озлоглашеног батаљона „Торнадо“, а интересантно је да тада носио псеудоним „Ал-Текбир“. Десетак је пута хапшен услед веома насилног понашања, али је уместо затвора отишао у Сирију, тачније покрет „Џабхат ан-Нусра“. И у Украјини се против њега водио поступак због злочина на простору Донбаса.“- напомиње се у саопштењу.

Према речима интернет портала x-true.info, припадници батаљона „Торнадо“ нису били познати само по својој окрутности, него и по изопаченим сексуалним склоностима. Наиме, на интернет ресурсима су се појавила провокативне фотографије команданта овог батаљона Руслана Онишенка.

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *