ОЛУПИНА КОЈА ДОГОРЕВА: Спецназ ДНР уништио амерички „Хамер“ [ФОТО]

САД

На интернет ресурсима се појавиле фотографије уништеног оклопног аутомобила „Хамер“, кога је погодила противтенковска вођена ракета испаљена са позиција Војске ДНР

Представници украјинске војске која делује на простору Донбаса су упознали медије, да је јуче у рејону села Вадјано које се налази недалеко од прве линије фронта, уништено једно оклопно возило „Хамер“ приликом извођења редовног задатака. Они су нагласили да је напад извршен противтенковском ракетом која је испаљена са позиција коју контролише Војска ДНР.

Са друге стране команда Војске ДНР је демантовала ову информацију напоменувши да њихове јединице нису дејствовале вођеним противтенковским ракетама на овом делу фронта. Они су рекли да је возило очигледно налетело на сопстену противтенковску мину, од чије детонације се преврнуло на кров (види фото).

Уништени Хамер
Уништено возило

Према првим информацијама уништено је оклопно возило које је у склопу помоћи украјинској војсци (борба против „руске агресије“) дошло из САД. Ово возило је било у саставу 36. бригаде морнаричке пешадије украјинске армије. Приликом напада на ово возило погинула су два украјинска војника.

⇒Можете нас пратити и на потпуно аутономној платформи Телеграм адреса > https://t.me/bograta


Незванично, украјинска војска је незадовољна квалитетом донираних возила из САД, која су се показала као врло несолидна по питању експлоатације у борбеним условима.


 

 

Хамер Украјина

Комадна 36.бригаде је додала да је један од погинулих трупни војни лекар, који је подлегао услед тешког рањавања.

Према украјинским медијама ово возило је имало видне ознаке црвеног крста. Претпоставка је да се ради о модификацији BURTEK B4731 која је урађена на шасији HMMWV. САД су Украјини донирале око 40 ових возила.

Хамер
Погледај: Који рекорд је оборен на сајму наоружања “Армија-2019”?

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *