Србија ће производити наоружање за руске борбене хеликоптере

Наоружање

Према речима помоћника српског министра одбране за материјалне ресурсе др Ненада Милорадовића, руски партнери су заинтересовани да на својим хеликоптерима виде и најновије продукте српске војне индустрије када је у питању ваздухопловно наоружање класе ваздух-земља. Ова сарадња има велику економску перспективу

Ово је у интервјуу специјализованом српском вазухопловном порталу Tango.Six рекао помоћник српског министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић. Он је додао да ће баш као и у случају опремања лаких хеликоптера Газела и H145M, слична концепција бити примењена и за наоружавање борбено-транспортних хеликоптера Ми-17, „али и за неке друге летелице са којима се ми опремамо“ (мисло се вероватно на ударне хеликоптере Ми-35М који ускоро треба да уђу у наоружање Војске Србије, примедба аутора). Том приликом ће бити употребљено најсавременије наоружање класе ваздух-земља које развија српска наменска индустрија.

Према речима др Ненада Милорадовића, са руским партнерима се разговара и о могућим пакетима опремања руских борбених хеликоптера, који би били понуђени трећем тржишту.

Потражња за управљивим ваздухопловним наоружањем је веома велика, али је оно и доста скупо. Управо на овом плану је могућа сарадња између руске и српске војне индустрије, која ће резултовати значајно нижом ценом у односу на конкуренцију, када је нпр. у питању продаја потпуно опремљеног ударног хеликоптера. Наиме, руски партнери су заинтересовани да својим традиционалним купцима понуде своје хеликоптере на којима ће се налазити српско наоружање.

Наоружање
ВЕТЕРАН СА „КОРИДОРА И КОШАРА“:Србија модернизује чувене тенкове на стандард Т-55-Х

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *