ВДВ спрема десант на Крим са 40 авиона и 2,000 падобранаца

Крим

За време реализације војне вежбе јединица ВДВ која се изводи на Криму (војни полигон „Опук“), извешће се велики ваздушни десант у коме ће учествовати 2,000 падобранаца. Ово је пренела информативна служба руског Министарства одбране

У оквиру ове вежбе ће учествовати око 40 великих војно-транспортних авиона Ил-76 који се налазе у саставу јединица транспортне авијације. Они ће 11.јула са аеродрома у Иванову и Уљановску, полетети за Крим. Том приликом ће у авионе бити укрцано око 2,000 падобранаца из састава Новоросијске брдске десантно-јуришне групе (7.гардијска ваздушно-десантна дивизија), наводи се у саопштењу које је објавило руско Министарство одбране, а пренео инфо портал Интерфакс.

Десантирање ће се извести са малих висина које ће се кретати у распону од 600-800 метара. Том приликом ће авиони образовати две паралелне колоне (у свакој по 20 авиона на међусобном растојању од 100 метара).

Падобранца
Руси директно из Пскова допремили специјални тренажер за обуку српских падобранаца

Основни циљ овако масовног десанта је заузимање „непријатељског“ аеродрома са комплетним његовим инсталацијама, и обезбеђење акције поседањем ширег простора око главном објекта напада.

Падобранаца
Руски падобранци стигли у Србију са модернизованим пушкама АК-74М „Обвес“

У међувремену посаде ангажованих авиона ће извести тактичко слетање на аеродром у „афганистанском стилу“, у коме пилоти користе оштар заокрет и практично окомито слећу на полетно-слетну стазу под максималним углом.

 

Author: URAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *